Inspirationstur til Berlin I: Minimalisme

I september var vi med Retail Institute Scandinavia på Retail Tour til Berlin for at samle inspiration og kigge på spændende butikskoncepter.

Det er vigtigt for os, at vi hele tiden har fingeren på pulsen, derfor har vi netop været i Berlin på Retail Tour med Retail Institute Scandinavia for at suge inspiration til os i byens mange inspirerende butikker.

Over de næste par uger bringer vi billeder og beskrivelser af koncepter, som vi fandt ekstra inspirerende. I dette første indlæg handler det om minimalistisk butiksindretning, hvor der er kælet lidt ekstra for præsentationen af varerne, og omgivelserne fremhæver og understreger dem.

Acne Studios
Det svenske modebrand Acne Studios er kendt for en særlig nordisk og minimalistisk æstetik, og deres flagskibsbutik i Berlin er bestemt ikke nogen undtagelse. Her er ‘less is more’ mantraet, og varerne har masser af plads på de halvtomme stativer og på podierne rundt om i butikken.

Hvad der er endnu mere særligt er, at butikken ikke har nogen udstilling i vinduerne, hvilket gør det minimalistiske udtryk endnu mere tydeligt for forbigående på gaden. Læg desuden mærke til, at stativerne er boret ned i marmorgulvet (som efter sigende skulle være ét stort stykke), hvilket understreger det rene udtryk i butikken.


Andreas Murkudis
Andreas Murkudis er ikke en butik, du lige tilfældigvis falder over. Du skal nemlig om i en baggård, der ikke ser ud af meget, for at finde den. Selve butikslokalet er ét stort rum med højt til loftet og fabriksvinduer.

Her er et kurateret udvalg af tøj, sko, brugskunst, parfume, nips o.lign. fra forskellige brands udstillet med god plads mellem varerne. Inventaret i butikken er simpelt og minimalistisk, hvilket lader varerne komme i fuld fokus. Her er masser af plads og mulighed for at gå på opdagelse i de mange spændende varer.


Aesop
Det australske mærke Aesop laver produkter til ansigt, hår og krop i velkendte brune flasker med sort/hvide mærkater. Brandets emballage er enkel og minimalistisk og det samme er butikkerne.

Aesop har butikker over hele verden, og det særlige ved dem er, at de alle er forskellige. Brandet ønsker, at alle butikker skal passe ind i og afspejle det område, butikken ligger i. Inde i butikken finder du en lang håndvask, hvor du kan prøve mærkets forskellige renseprodukter, og som en ekstra service hænger der på facaden fem testere på håndcreme, så du også kan prøve produkterne uden for butikkens åbningstid.


VIU
Brillebutikken VIU er brandets flagskibsbutik i Berlin. Her bliver du mødt af vægge beklædt med marmorfliser i grønlige nuancer.

I mellemrummet mellem fliserne hænger hylderne og navnene på de forskellige brillemodeller. Den store marmorflade og de simple hylder giver et enkelt og lækkert udtryk.

Skriv en kommentar

Navigate