Inspiration og ny viden fra Fespa-messen i Hamborg

I sidste uge var vi på den internationale printmesse Fespa i Hamborg for at samle inspiration og blive opdateret på det nyeste inden for print.

Fespa er den største messe inden for screen, digital- og tekstilprint og derfor det helt rigtige sted at samle inspiration og ny viden om print i alle former.

Messen viste mange nye måder at bruge kendte materialer på foruden print på et hav af nye medier.

Fokus på miljø
Mange udstillere fremviste løsninger, der gør det nemt at udskifte sit interiør, i form af forskellige konstruktioner i øko-board, der er et bæredygtigt plademateriale af bølgepap, som er ideelt til at bygge med, også i bløde former. Print direkte på pladen giver uendelige muligheder for at skabe sit eget udtryk. Materialet består af genbrugsfibre, der er mindre belastende for miljøet end træ, og så er det samtidig meget lettere at håndtere og transportere.

Øko-board var ikke det eneste materiale med fokus på miljøet, som vi også ser mere og mere af i vores egen produktion. PVC-fri folier og andre PVC-fri materialer var ligeledes repræsenteret i stor stil.

Printede tapeter og 3D-print
Print på tapeter var et område, hvor mange udstillere viste kreative og dekorative ideer, bl.a. i samarbejde med forskellige kunstnere, som havde skabt flotte og farverige vægdekorationer.

Derudover er 3D-print for alvor begyndt at tage fart, og det blev på messen demonstreret, hvor uendeligt mange muligheder der er på området.

Se nogle af de spændende løsninger fra Fespa-messen i galleriet herunder.

Skriv en kommentar

Navigate